Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward tot aan de sullige sheriff Sharp die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy. Een dreigende storm en de komst
Onderwerp
Jeugd ; 1960-, Weglopen
Titel
Moonrise Kingdom
Regisseur
Wes Anderson
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Bruce Willis Edward Norton Bill Murray Frances McDormand Tilda Swinton
Taal
Engels
Uitgever
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
94 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713053015571
mooov

Besprekingen

Amerikaanse absurdistische, nostalgische tragikomedie uit 2012 van Wes Anderson (The Royal Tenenbaums; The Fantastic Mr. Fox), met Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Bill Murray e.a. Op een Amerikaans eiland in 1965 gaan twee twaalfjarige kinderen ervandoor. De jongen zit op een padvindersclub en het meisje woont in een dysfunctioneel gezin waarin ze zich geheel niet thuisvoelt. De twee zijn verliefd op elkaar. Al spoedig worden ze gezocht door de padvinders hopman, de lokale sheriff, de kinderbescherming en de ongeruste ouders van het meisje, bovendien dient zich een storm aan. De pers is zeer enthousiast en geeft bijna overal 4 (van 5) sterren. Kevin Toma (Volkskrant 31-5-'12): 'Kalverliefde is in het even virtueuze als tedere 'Moonrise Kingdom' een volkomen ontoereikend woord - hoe kleurig, licht en kinderlijk de wereld van Wes Anderson ook is.' Dana Linssen (NRC 30-5-'12): ''Moonrise Kingdom' plaatst grote emoties en gebeurtenissen (liefde, het leven en allerhande grappige …Lees verder

Over Wes Anderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Diana Ringo

Wesley Wales (Wes) Anderson (Houston (Texas), 1 mei 1969) is een Amerikaans regisseur en scenarist van films en commercials. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Texas. Hij heeft veel samengewerkt met Owen Wilson, die hij ontmoette tijdens een toneelschrijfcursus aan de universiteit. Hij heeft meer dan dertig belangrijke filmprijzen gewonnen en drie Oscar-nominaties in de wacht gesleept.

Filmografie

  • Bottle Rocket (korte film) (1994)
  • Bottle Rocket (1996)
  • Rushmore (1998)
  • The Royal Tenenbaums (2001)
  • The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
  • Hotel Chevalier (korte film) (2007)
  • The Darjeeling Limited (2007)
  • Fantastic Mr. Fox (2009)
  • Moonrise Kingdom (2012)
  • Castello Cavalcanti (korte film) (2013)
  • The Grand Budapest Hotel (2014)
  • Isle of Dogs…Lees verder op Wikipedia