Dvd
Engels

Doctor Foster. Season 2

Suranne Jones (acteur), Bertie Carvel (acteur)
Twee jaar nadat haar man haar verliet voor een ander wordt het leven van huisarts Gemma Foster opnieuw op zijn kop gezet als hij terugkeert in haar leven.
Titel
Doctor Foster. Season 2
Acteur
Suranne Jones Bertie Carvel
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
5 x 50 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
8711983966314

Besprekingen

Seizoen 2* van een Britse psychologische thrillerserie met in de hoofdrol Suranne Jones (Scott & Bailey). Twee jaar geleden was huisarts Gemma Foster een geslaagde vrouw met een mooi huis, een man en een tienerzoon die werd gewaardeerd in haar vak. Toen ze ontdekte dat haar man Simon (Bertie Carvel) vreemdging, stortte haar wereld in. Net nu ze haar leven weer wat op orde heeft, keert haar man met zijn jonge vrouw Kate terug in de stad. Gemma gaat verder dan ooit om haar zoon voor zich te behouden en wraak te nemen op haar man en zijn geliefde. Seizoen 1 is zeer goed ontvangen in de Britse pers. Lucy Mangan (theguardian.com) is minstens zo enthousiast over het vervolg. Zij noemt Jones ‘a magnificently galvanised Gemma’ en de serie ‘joyous revenge drama (…) We can now run gleefully towards the waves of madness (…)’. Jones won de BAFTA voor ‘Beste hoofdrol’.

Over Suranne Jones

Suranne Jones, geboren als Sarah Akers (Chadderton, 27 augustus 1978), is een Engelse actrice.

Met haar rol over een periode van vier jaar van Karen McDonald in Coronation Street werd zij bekend. In de herfst van 2005 begon Jones aan haar rol in de detectiveserie Vincent, met Ray Winstone. Dit was haar eerste rol nadat zij Coronation Street verliet.

Vanaf januari 2009 speelde zij in Unforgiven, een driedelige productie van ITV, in de rol van Ruth Slater en vanaf mei 2011 speelde zij in de politieserie Scott & Bailey. Voor haar rol van Doctor Foster in de gelijknamige serie (2015, 2017) ontving ze verschillende onderscheidingen, waaronder de Broadcasting Press Guild Award en en de BAFTA TV Award voor beste actrice. In Gentleman Jack (2019) speelde ze de rol van Anne Lister, een lesbische, Engelse landeigenaar die in 1790 werd geboren.

Filmografie