Strip Nederlands

99 plus

Merho (auteur), Dirk Stallaert (medewerker), Peter Koeken (medewerker)

99 plus

Merho (auteur), Dirk Stallaert (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
  • Vanaf 9-11 jaar
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:

Het moest een feestelijke viering worden, met een groots buurtfeest, een vernieuwd interieur en een gastoptreden in het televisieprogramma Terugblikken.

Als klap op de vuurpijl verneemt Kiekeboe dat zijn aartsvijand Dédé la Canaille overleden is. Kortom, het feest kan niet meer stuk.

Maar... is Dédé wel echt zo dood als het lijkt? En wie is de geheimzinnige Legrand die K

Titel
99 plus
Auteur
Merho
Medewerker
Dirk Stallaert Peter Koeken
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2010
46 p. : ill.
ISBN
9789002242120 (paperback)

Besprekingen

Om het publiek op te warmen voor dit jubileumnummer heeft Merho de komiek Heert Goste ingehuurd. De familie Kiekeboe vindt deze hansworst een vervelende snuiter en stuurt hem de deur uit, maar een komiek laat zich niet zomaar wegdrummen.

De Kiekeboes genieten van hun nieuwe meubelen, Constantinopel is reuzeblij met de nieuwe televisie en Marcel springt een gat in de lucht als hij verneemt dat Dédé dood is.

Goegebuer en Van der Neffe vechten ondertussen een strijd uit om de rechten van "Kiekeboe 100" te verkrijgen. Alles gaat zijn gewone gangetje, maar niets is wat het schijnt. Er lopen individuen rond die Kiekeboe naar het leven staan.

Heert Goste blijkt een vermomd futuristisch monster te zijn: 99 Plus, een gefrustreerd, want genegeerd stripfiguurtje. De uitgeverij heeft indertijd de avonturen van Kiekeboe verkozen boven die van 99 Plus en dat ligt het beestje nog steeds zwaar op de maag. De dood van Dédé was opgezet spel. Dame Thea heeft de crimineel ontvoerd en…Lees verder
Een Vlaamse krantenstrip, vol humor en avontuur, gericht op de hele familie. Daarin schuilt ook de kracht van deze strip: de herkenbaarheid van de situaties, de afwisseling en de vele, meest op stereotypen gebaseerde grappen. De wat statisch opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in een deels karikaturale, deels realistische stijl, met filmisch gezien, slapstick-invloeden. De lay-out is rustig waardoor kinderen het geheel goed kunnen volgen. Omdat deze strip ook in provinciale Nederlandse kranten verschijnt, is zijn bekendheid bij het publiek redelijk groot.