Boek
Nederlands

Wie wint ?

Leen Van Durme (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Eend, Poes, de broertje Pingui͏̈n en Olifant doen mee aan een schoonspringwedstrijd. Varkentje mag niet meedoen omdat hij te vuil is. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Duiken, Wedstrijden
Titel
Wie wint ? / tekst en ill. Leen van Durme
Auteur
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Uitgever
Weert: Van Buuren, 2002
[36] p. : ill.
Aantekening
13 EUR
ISBN
90-5695-153-X

Besprekingen

Eend, poes, de drie broertjes Pinguïn en Olifant doen mee aan een schoonspringwedstrijd om de Goudvistrofee. Varkentje droomt ervan om eens in een zwembad te duiken, maar wordt uitgesloten, omdat hij te smerig is. Als na de wedstijd iedereen naar huis is, neemt Varkentje zijn kans waar en neemt een duik in het bad. Vierkant prentenboek met op de linkerpagina tekst en een kleine illustratie en op de rechterpagina een tekening in een kader. De illustratie op de rechterpagina is soms verdeeld in twee of vier kleine tekeningetjes. Het geeft een goed beeld van het simpele verhaal. De teksten zijn niet gericht op deze doelgroep: 'best voorspelbaar, op de steun van het publiek rekenen'. Hier en daar is er ook sprake van krom taalgebruik. De tekst is gedrukt in een grote letter op crèmekleurig papier. De tekeningen tonen aangeklede, pratende dieren, die getekend zijn met inkt en ingekleurd zijn met aquarelverf. Door de manier van weergeven van de dieren maken ze niet echt een vrolijke indruk…Lees verder

Over Leen Van Durme

Leen Van Durme (Brussel, 8 augustus 1974) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Van Durme studeerde kunsthumaniora en studeerde af als Grafische- en reclamevomgever aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Voor ze in 2002 zelfstandig auteur/illustrator en vormgever werd, had ze onder meer voor Woestijnvis en de VUM-groep gewerkt.

Werk

Ze heeft eigen werk uitgebracht, maar illustreerde ook verhalen van andere auteurs. Haar debuut was Otto wil slapen (1998, Standaard), waarvoor ze ook het verhaal schreef. Sindsdien heeft ze een twintigtal boeken geïllustreerd. Ze werkt meestal op een basis van aquarel in combinatie met (kleur)potlood, vetkrijt, bister... Auteurs met wie ze ondertussen heeft samengewerkt zijn onder meer Brigitte Minne, Martina De Ridder en Jonas Boets.

Bekroningen