Boek
Nederlands

Spion aan de muur

John Le Carré (auteur)
Een Brits geheim agent die opdracht krijgt het hoofd van de Oostduitse geheime dienst onschadelijk te maken, raakt in een hachelijke positie wanneer hij naar de Oostzone ontvoerd wordt.
Titel
Spion aan de muur
Auteur
John Le Carré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The spy who came in from the cold
Editie
18
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
262 p.
ISBN
9789021802411

Besprekingen

Een Britse geheim agent die de opdracht krijgt het hoofd van de Oost-Duitse geheime dienst onschadelijk te maken, raakt in een hachelijke positie wanneer hij naar de Oostzone ontvoerd wordt. Keiharde, knap gecomponeerde spionageroman, een klassieker binnen het genre. Verfilmd met Claire Bkloom en Richard Burton in de hoofdrollen. Normale druk.

Over John Le Carré

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell (Poole (Dorset), 19 oktober 1931) is een Brits schrijver van thrillers en spionageverhalen.

Leven

Tijdens zijn eenjarige studie Duits aan de Universiteit van Bern ontwikkelde Le Carré een interesse voor vreemde talen. Hij studeerde daarna moderne talen aan het Lincoln College, Universiteit van Oxford. Na zijn studie gaf hij twee jaar les aan Eton College en solliciteerde toen bij de British Foreign Service, en later ook bij MI6, waardoor hij tussen 1959 en 1964 in Bonn en Hamburg, West-Duitsland gestationeerd was.

Bij zijn eerste vrouw had hij drie zonen, en uit zijn tweede huwelijk kwam nog een zoon voort.

In februari 2011 bepaalde hij dat zijn archief na zijn dood geschonken diende te worden aan de Bodleian Library van Oxford, omdat 'Oxford de inspiratiebron is van Smiley en ook de mijne'.

Thrillers

John le Ca…Lees verder op Wikipedia