Boek
Nederlands

Een goede moeder

Jodi Picoult (auteur), Davida Van Dijke (vertaler)
Een Amerikaanse muziektherapeute die dolgraag kinderen wil maar onvruchtbaar is, vindt na haar scheiding onverwacht nieuwe liefde bij een vrouw die haar kinderwens steunt.
Titel
Een goede moeder
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Davida Van Dijke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sing you home
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
494 p.
ISBN
9789044333749 (paperback)

Besprekingen

Max Baxter houdt zijn huwelijk met Zoë voor gezien na een aantal IVF-behandelingen en een doodgeboren zoontje. Hij sluit zich aan bij een ultra conservatieve kerk. Zoë vindt - via haar werk als muziektherapeute - nieuw geluk bij schooldecaan Vanessa Shaw met wie ze trouwt. Het lesbische paar heeft een kinderwens en Zoë vraagt Max daarvoor de drie nog ingevroren embryo’s te mogen gebruiken. Max moet dit weigeren en belooft de embryo’s aan zijn kinderloze schoonzus en broer. Het wordt een rechtszaak en de partijen spelen het hard tegen hard. De beslissing is een menselijke. Een actueel en heel boeiend geschreven verhaal over homorechten, juridisch eigendom van embryo’s en christelijk rechts, maar ook over rivaliteit en liefde. Afwisselen zijn Zoë, Max en Vanessa de ik-figuur. De tien bij de hoofdstukken behorende liedjes (tekst: auteur) zijn te beluisteren via internet. De Amerikaanse bestsellerschrijfster (geb. 1966, moeder van o.a. een homozoon) deed voor dit controversiële onderwerp …Lees verder

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Zij schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn wereldwijd 14 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De kleine getuige
  • Secon…Lees verder op Wikipedia