Daisy
Nederlands
Verschillende familieleden ontrafelen zich stap voor stap het geheim van oma, een Alzheimer-patiënte die vroeger een affaire blijkt te hebben gehad waarover ze nooit heeft gesproken.
Titel
Omheind
Auteur
Hilde Keteleer  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
6:34
Oorspr. uitgever
Vrijdag
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Vanuit het wisselende perspectief van verschillende familieleden ontrafelt zich stap voor stap het geheim van oma Lydia. Deze Alzheimer-patiënte blijkt vroeger een affaire te hebben gehad waarover ze nooit heeft gesproken. De vermoedens in de familie zijn er wel, de feiten blijven duister. Zoon Thomas, het enige kind dat zijn moeder in het verpleeghuis bezoekt, komt wel op het spoor. Dochter Petra worstelt met een snoepverslaving en kleindochter Tommy graaft op een andere manier naar het familieverleden. Het zwakke deel van dit familiedrama is de politiek, dat wil zeggen het terrorisme. Want als blijkt dat Lydia's verleden alles te maken heeft met de aanslag op Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München, is dat niet meer dan een duveltje uit een doosje. Een wat gekunstelde familieroman waarin een geheime liefde, met alle gevolgen van dien, moeizaam onthuld wordt. Vrij kleine druk.

Over Hilde Keteleer

Hilde Keteleer (Schoten, 1955) is een Vlaams auteur en vertaler.

Hilde Keteleer is auteur en literair vertaalster uit het Duits en het Frans. Ze is docente aan de SchrijversAcademie in Antwerpen en de gemeentelijke Academie van Ekeren en begeleidt literatuurgroepen.

In 2001 verscheen bij Wereldbibliotheek Al wat winter is en waar, haar poëziedebuut, en in 2003 bij Le Fram de tweetalige dubbele bundel Twee vrouwen van twee kanten / Entre-deux, met de Franstalig Belgische Caroline Lamarche. Haar tweede bundel, Deuren, verscheen in mei 2004 bij de Wereldbibliotheek.

In 2009 verscheen bij uitgeverij Vrijdag haar debuutroman Puinvrouw in Berlijn, die werd genomineerd op de longlist van De Gouden Uil 2010. In 2011 verscheen bij Lannoo in opdracht van het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking (VAIS) het reisboek De brug van dromen. Onderweg naar het nieuwe Mozambique.

Ze was gedurende tien jaar redactrice …Lees verder op Wikipedia