Strip Nederlands

De Kampioenen maken ambras

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)

De Kampioenen maken ambras

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
  • Vanaf 9-11 jaar
  • Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In de reeks:

Het komt in het café tot een hoogoplopende ruzie tussen voorzitter Boma en Pol De Tremmerie, de trainer van de Kampioenen. De aanleiding is de zoveelste minderwaardige ploeg waartegen de Kampioenen moeten spelen. Pol is het beu.

In de loop van de ruzie worden pijnlijke herinneringen opgehaald aan alle bizarre ploegen die op de veld van de Kampioenen de revue gepasseerd zijn... Bieke vindt

Onderwerp
Voetbal
Titel
De Kampioenen maken ambras
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard, 2010
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002236594 (paperback)

Besprekingen

'F.C. De Kampioenen' is een komische Vlaamse televisieserie rond spelers, trainer en voorzitter van een slecht presterende café-voetbalploeg. In 1997 besloot men ook een stripreeks te maken. In dit deel 61 komt het in het café tot een ruzie tussen voorzitter en trainer van de Kampioenen. Pijnlijke herinneringen worden opgehaald aan alle bizarre ploegen tegen wie de Kampioenen speelden, zoals hondenliefhebbers, eenbenigen, gevangenen geketend aan bewakers en een vrouwenteam. Vanaf 1969 is scenarist/tekenaar Hec Leemans bezig. Zijn grootste succes is de serie Bakelandt. Hij neemt in 'F.C. De Kampioenen' zowel het scenario als het tekenen voor zijn rekening. Absurde Vlaamse humor.