Dvd
Engels
Terwijl zijn troepen zich voorbereiden op de oorlog tegen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zijn er steeds minder mensen die Lodewijk XIV durft te vertrouwen.
Titel
Versailles. Seizoen 2
Acteur
George Blagden
Componist
Michel Corriveau
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 9 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083131227

Besprekingen

Seizoen 2 van een Brits-Frans-Canadees kostuumdrama met in de hoofdrol George Blagden (Vikings). In 1667 besloot Lodewijk XIV, bijgenaamd de Zonnekoning om in Versailles, op de plaats van het jachtslot van zijn vader, een imposant nieuw kasteel te bouwen. De edelen hebben jarenlang gestreden tegen de macht van de koning en tegen centralisatie en worden nu gedwongen voortdurend in het paleis aanwezig te zijn. Lodewijk is getrouwd met Maria Theresia van Oostenrijk en heeft veel relaties met andere vrouwen. Ook leeft hij in voortdurende onmin met zijn broer Filips. Inmiddels bereiden zijn troepen zich voor op de oorlog tegen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (1672-1679) en zijn er steeds minder mensen die hij durft te vertrouwen. Zijn zwangere maîtresse, Madame de Montespan (Anna Brewster) is zijn grote steun. De serie is grotendeels op locatie opgenomen, in Versailles en andere Franse kastelen. Sam Wollaston (the guardian.com) noemt het een serie met veel seks en geweld, zond…Lees verder

Over George Blagden

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre

George Paul Blagden (Londen, 28 december 1989) is een Engels toneel- en filmacteur.

Biografie

Blagden begon al op dertienjarige leeftijd met zingen, onder andere in verschillende koren en in zijn eigen rockband. Hij werd later lid van het National Youth Theater en werd verkozen tot een van de vier studenten die een masterclass gingen volgen bij Ian McKellen. Vervolgens ging hij studeren aan de Guildhall School of Music and Drama waar hij in 2011 afstudeerde. Hij verkreeg zijn eerste rol in de musicalfilm Les Misérables waarin Blagden de rol van Grantaire vertolkte.

Filmografie

Externe links

  • (en)  George Blagden in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia