Dvd
Engels

Da Vinci's demons. Het complete eerste seizoen

David S. Goyer (scenarist), Bear McCreary (componist), Tom Riley (acteur)
Da Vinci's Demons volgt het verhaal van één van 's werelds grootste genieën tijdens zijn turbulente jonge jaren. De jonge Leonardo Da Vinci ontpopt zich tot kunstenaar, uitvinder, minnaar en idealist, die niet alleen de toekomst ziet, maar ook creëert.
Bevat
Disc 1 Afl. 1-3
Disc 2 Afl. 4-6
Disc 3 Afl. 7-8
Titel
Da Vinci's demons. Het complete eerste seizoen / created by David S. Goyer
Scenarist
David S. Goyer
Componist
Bear McCreary
Acteur
Tom Riley Laura Haddock Blake Ritson Elliot Cowan
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2014
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 8 x 40 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045240448

Besprekingen

Amerikaanse tv-serie uit 2013 van David S. Goyer over het leven van Leonardo Da Vinci (1452-1519), ingenieur, kunstenaar, uitvinder en genie. Omdat er oorlog dreigt tussen Rome en Florence wordt Da Vinci door de heerser van Florence, De' Medici, ingehuurd als wapenontwerper. Als Da Vinci op het punt staat een expeditie naar Zuid-Amerika te maken, hoort hij dat er een aanslag beraamd wordt op de familie De' Medici. Hij moet kiezen: vertrekken of Florence redden. Nick Harte (DVD Talk 30-9-’13) zegt o.a. dat het briljante van de serie is dat het conflict tussen Rome en Florence Da Vinci niet belemmert zijn plek in de wereld te veroveren. Nancy DeWolf Smith (Wall Street Journal 11-4-’13) zegt: 'Thank goodness for the Renaissance and Leonardo'. Zij brengen momenten van buitengewone schoonheid in de serie, die verder vol staat met glorieuze uitvindingen en een vleugje mystiek. Gebruikers op de imdb geven 8.1 (van 10) punten.

Over David S. Goyer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door RoadTrain

David Samuel Goyer (Ann Arbor (Michigan), 22 december 1965) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en boekenschrijver. bekend van Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Biografie

Goyer is geboren in Ann Arbor, Michigan. Hij volgde de Huron High School, University of California en studeerde in 1988 af op de School of Cinema-Television. In 1989 verkocht hij zijn eerst script genaamd: Death Warrant.

Carrière

Goyer heeft o.a Ghost Rider, Blade en Batman Begins geschreven. Ook schreef hij Da Vinci's Demons, waar later een serie van is gemaakt. In 2008 werd bekend dat er na The Dark Knight Trilogy, ook een nieuwe Supermanfilm in de maak is: Man of Steel, waarvoor Goyer het scenario schreef.

Lees verder op Wikipedia