Een man en een vrouw zijn reeds vanaf hun jeugd onafscheidelijk; na zijn verhuizing houden ze door jaren van huwelijken, geboorten en scheidingen heen contact.
Titel
Love, Rosie
Regisseur
Christian Ditter
Naar het werk van
Cecelia Ahern
Acteur
Lily Collins Sam Claflin
Componist
Ralf Wengenmayr
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045242732

Besprekingen

Romantische komedie van Christian Ditter, een Brits-Duitse co-productie met in de hoofdrollen Lily Collins (Stuck in love) en Sam Claflin (The hunger games 2) naar het boek 'Where rainbows end'* van Cecelia Ahern. Alex en Rosie zijn al vanaf hun kleutertijd beste vrienden en lijken voor elkaar bestemd, maar dan raakt Rosie zwanger van een one-night-stand en verhuist Alex van Londen naar Boston om te studeren. Ondanks de afstand blijven ze als beste vrienden contact houden terwijl ze een leven leiden vol misverstanden, huwelijken en scheidingen; zullen ze ooit nog bij elkaar komen? Pauline Kleijer (Volkskrant 18-12-'14) geeft maar 2 sterren: 'De jonge, talentvolle Britse acteurs Lily Collins en Sam Claflin weten de film lange tijd een schijn van frisheid te geven, maar tegen het einde winnen de clichés het van hun enthousiasme.' Anton Slotboom (Algemeen Dagblad 18-12-'14) geeft 4 sterren: 'ijzersterk in beeld gebracht, daarbij geholpen door het sterke acteerwerk van Lily Collins (...) …Lees verder

Over Christian Ditter

Christian Ditter (Gießen, 9 maart 1977) is een Duitse regisseur van films, series en reclamespotjes. Hij is onder meer bekend door zijn werk aan de films Love, Rosie en How to Be Single en de televisieserie Turks voor beginners.

Jonge jaren

Ditter ging naar het Evangelisch Stiftisches Gymnasium Gütersloh. In 1997-1998 studeerde hij toegepaste culturele studies naan de Leuphana Universiteit in Lüneburg. Daarna studeerde hij aan de Hogeschool voor televisie en film München van 1998 tot 2006, waar hij zich richtte op het regisseren.

Carrière

Ditters kortfilms Enchanted (2000) en Grounded (2003) wonnen meerdere prijzen op internationale filmfestivals. Zijn debuutfilm Frans voor beginners kwam in de bioscoop in 2006. Vervolgens regisseerde hij de serie Turks voor beginners, die de Adolf Grimme-prijs won.

Lees verder op Wikipedia