Dvd
Engels

The twilight saga. [2], New moon

Chris Weitz (regisseur), Stephenie Meyer (naar het werk van), Alexandre Desplat (componist)
Bella Swan zit in zak en as na het abrupte vertrek van haar grote liefde, de vampier Edward Cullen. Gelukkig zorgt de groeiende vriendschap met de charmante Jacob Black voor afleiding. Dat Jacob een weerwolf is en dus de natuurlijke aartsvijand van vampieren, vergeet ze liever. Maar dan verneemt ze dat Edward aanstuurt op een conflict met de levensgevaarlijke Volturivampieren. Bella moet kiezen. R
Onderwerp
Vampiers, Verliefd zijn
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2010
1 dvd-video + bonus-dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 130 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888047330

Over Chris Weitz

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Chris Weitz, geboren als Christopher John Weitz (New York, 30 november 1969) is een Amerikaans regisseur, acteur en scenarioschrijver.

Levensloop en carrière

Weitz werd geboren als tweede zoon van John Weitz en actrice Susan Kohner. Paul Weitz is zijn oudere broer. Zijn grootmoeder langs moeders kant is actrice Lupita Tovar.

In 1998 startte Weitz zijn filmcarrière. Hij schreef mee aan de animatiefilm Antz. In 1999 regisseerde hij samen met zijn broer zijn eerste film, American Pie, die een succes werd. In 2001 regisseerde hij zijn tweede film Down to Earth. In 2002 volgde About a Boy.

Zijn succesvolste films zouden in de jaren erna komen. Met The Golden Compass uit 2007 en vooral The Twilight Saga: New Moon had hij twee kaskrakers in handen.

Weitz acteerde ook al in enkele films zoals in Mr. & Mrs…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek