Openbare bibliotheek Borsbeek

Reserveren en verlengen

Verlengen via 'Mijn Bibliotheek'


1. Om te verlengen log je eerst in op je 'mijn bibliotheek' profiel.
    Nog geen profiel aangemaakt? Bekijk hier de uitleg hoe je dit kan doen.

2. Klik de juiste naam en/of bibliotheek aan van de persoon van wie je de bibliotheekmaterialen wil verlengen.

3. Klik achter elk materiaal op 'verleng' of verleng ineens alles door op 'Verleng alle items' te klikken. Er wordt nogmaals gevraagd om te bevestigen. Druk op OK.

4. Er verschijnt nu een nieuwe uitleendatum bij het materiaal en de tekst 'de verlenging werd succesvol uitgevoerd'.
Indien een materiaal niet kan verlengd worden, zal de reden hiervoor altijd achter het materiaal verschijnen. Je hebt het bijvoorbeeld al te veel verlengd of het materiaal is gereserveerd door een andere lener.

 

Verlengen kan ook steeds in de bibliotheek zelf, via telefoon op 03/322.01.76 of via bibliotheek@borsbeek.be

 

Reserveren via 'Mijn Bibliotheek'

1. Zoek het materiaal eerst op in de catalogus op borsbeek.bibliotheek.be.

2. Klik op de titel van het gewenste materiaal. Klik daarna rechts op de knop 'waar staat het'.3. Klik nu op de knop 'reserveer' achter het materiaal dat je wenst te reserveren.
Opgelet! Enkel materialen die uitgeleend zijn en waar dus een rood kruisje bij staat, kunnen gereserveerd worden. Materialen met een groen kruisje zijn gewoon aanwezig in de bibliotheek.

4. Nu dien je enkel nog in te loggen bij 'mijn bibliotheek'. Klik nogmaals op 'reserveer' om de reservatie te bevestigen. Indien er meerdere personen aan je profiel hangen, kies je eerst de persoon op welke naam je het materiaal wil reserveren.


5. Je ziet nu onder 'Reserveringen' de status van de reservatie. 'Aanvraag geldig' betekent dat de reservatie correct geplaatst is. Wanneer het materiaal beschikbaar is, zal je door ons telefonisch verwittigd worden.

 

Reservaties kunnen ook gemaakt worden aan de balie in de bibliotheek, op het telefoonnummer 03/322.01.76 of via bibliotheek@borsbeek.be
 

 

Meer info nodig?
Vraag een uitgebreide folder in de bibliotheek.
Onze medewerkers helpen je ook graag verder.